- کود بذر
- مرکز مقالات
- چگونه بذر بومی را جمعآوری و نگهداری کنیم
چگونه بذر بومی را جمعآوری و نگهداری کنیم
خلاصه
1404/06/25
جمعآوری و نگهداری بذر بومی در ایران، یک اقدام ارزشمند برای حفظ تنوع زیستی و سازگاری گیاهان با اقلیمهای مختلف کشور است. در اینجا یک راهنمای جامع برای این کار ارائه میدهم: **
جمعآوری و نگهداری بذر بومی در ایران، یک اقدام ارزشمند برای حفظ تنوع زیستی و سازگاری گیاهان با اقلیمهای مختلف کشور است. در اینجا یک راهنمای جامع برای این کار ارائه میدهم:
**1. انتخاب گیاهان و زمان مناسب:**
* **انتخاب گیاهان بومی و محلی:** تمرکز خود را بر گیاهانی بگذارید که به طور طبیعی در منطقه شما رشد میکنند و با شرایط آب و هوایی سازگار هستند. از کشاورزان محلی، متخصصان کشاورزی و منابع معتبر برای شناسایی این گیاهان کمک بگیرید.
* **انتخاب گیاهان سالم و قوی:** گیاهانی را انتخاب کنید که سالم، قوی، پربار و عاری از بیماری و آفات باشند.
* **زمان مناسب جمعآوری:** زمان جمعآوری بذر بسیار مهم است. بذرها باید کاملاً رسیده و خشک شده باشند. نشانههای رسیدن بذر عبارتند از:
* تغییر رنگ غلاف یا میوه به قهوهای یا زرد
* خشک شدن ساقه و برگهای گیاه
* باز شدن غلاف یا میوه و نمایان شدن بذرها
* جدا شدن آسان بذر از گیاه
**2. روشهای جمعآوری بذر:**
* **بذرهای خشک:**
* **غلافدارها (مانند لوبیا، نخود، عدس):** غلافها را زمانی که خشک و قهوهای شدند، بچینید. غلافها را در یک سطل یا پارچه بریزید و با دست یا پا آنها را له کنید تا بذرها جدا شوند. سپس بذرها را با الک یا باد جدا کنید.
* **خوشهایها (مانند گندم، جو، برنج):** خوشهها را پس از خشک شدن بچینید و با کوبیدن یا استفاده از خرمنکوب، بذرها را جدا کنید.
* **کپسولیها (مانند خشخاش):** کپسولها را قبل از باز شدن کامل بچینید و در یک مکان خشک و سایه آویزان کنید تا خشک شوند. سپس کپسولها را تکان دهید تا بذرها خارج شوند.
* **گلآفتابگردان:** زمانی که پشت گلآفتابگردان قهوهای شد، سر گل را ببرید و در یک مکان خشک آویزان کنید تا کاملاً خشک شود. سپس بذرها را با دست جدا کنید.
* **بذرهای گوشتی:**
* **صیفیجات (مانند گوجهفرنگی، خیار، کدو):** میوهها را زمانی که کاملاً رسیده و نرم شدند، بچینید. بذرها را از داخل میوه خارج کنید و بشویید تا پالپ و مواد زائد جدا شوند. بذرها را روی یک سطح صاف پهن کنید تا کاملاً خشک شوند.
* **میوهها (مانند سیب، گلابی، هندوانه):** بذرها را از داخل میوه خارج کنید و بشویید. بذرها را روی یک سطح صاف پهن کنید تا کاملاً خشک شوند. توجه داشته باشید که برخی از میوهها برای تولید نهال باکیفیت نیاز به سرمادهی (چینه سرمایی) دارند.
**3. تمیز کردن و خشک کردن بذرها:**
* **تمیز کردن:** بعد از جمعآوری، بذرها را از هرگونه مواد زائد، خاک و بقایای گیاهی پاک کنید.
* **خشک کردن:** بذرها را در یک لایه نازک روی یک سطح صاف (مانند
در سایت کود بذر، فروشندگان، تولیدی ها و عمده فروشی های کود و بذر می توانند رزومه خود را ثبت کنند تا مشتریان بتوانند آسان تر به اطلاعات و محصولات آنها دسترسی داشته باشند. سایت کود بذر به نشانی https://www.KodBazr.ir یک سایت عالی جهت ثبت آگهی و تبلیغات کودر و بذر می باشد.
**1. انتخاب گیاهان و زمان مناسب:**
* **انتخاب گیاهان بومی و محلی:** تمرکز خود را بر گیاهانی بگذارید که به طور طبیعی در منطقه شما رشد میکنند و با شرایط آب و هوایی سازگار هستند. از کشاورزان محلی، متخصصان کشاورزی و منابع معتبر برای شناسایی این گیاهان کمک بگیرید.
* **انتخاب گیاهان سالم و قوی:** گیاهانی را انتخاب کنید که سالم، قوی، پربار و عاری از بیماری و آفات باشند.
* **زمان مناسب جمعآوری:** زمان جمعآوری بذر بسیار مهم است. بذرها باید کاملاً رسیده و خشک شده باشند. نشانههای رسیدن بذر عبارتند از:
* تغییر رنگ غلاف یا میوه به قهوهای یا زرد
* خشک شدن ساقه و برگهای گیاه
* باز شدن غلاف یا میوه و نمایان شدن بذرها
* جدا شدن آسان بذر از گیاه
**2. روشهای جمعآوری بذر:**
* **بذرهای خشک:**
* **غلافدارها (مانند لوبیا، نخود، عدس):** غلافها را زمانی که خشک و قهوهای شدند، بچینید. غلافها را در یک سطل یا پارچه بریزید و با دست یا پا آنها را له کنید تا بذرها جدا شوند. سپس بذرها را با الک یا باد جدا کنید.
* **خوشهایها (مانند گندم، جو، برنج):** خوشهها را پس از خشک شدن بچینید و با کوبیدن یا استفاده از خرمنکوب، بذرها را جدا کنید.
* **کپسولیها (مانند خشخاش):** کپسولها را قبل از باز شدن کامل بچینید و در یک مکان خشک و سایه آویزان کنید تا خشک شوند. سپس کپسولها را تکان دهید تا بذرها خارج شوند.
* **گلآفتابگردان:** زمانی که پشت گلآفتابگردان قهوهای شد، سر گل را ببرید و در یک مکان خشک آویزان کنید تا کاملاً خشک شود. سپس بذرها را با دست جدا کنید.
* **بذرهای گوشتی:**
* **صیفیجات (مانند گوجهفرنگی، خیار، کدو):** میوهها را زمانی که کاملاً رسیده و نرم شدند، بچینید. بذرها را از داخل میوه خارج کنید و بشویید تا پالپ و مواد زائد جدا شوند. بذرها را روی یک سطح صاف پهن کنید تا کاملاً خشک شوند.
* **میوهها (مانند سیب، گلابی، هندوانه):** بذرها را از داخل میوه خارج کنید و بشویید. بذرها را روی یک سطح صاف پهن کنید تا کاملاً خشک شوند. توجه داشته باشید که برخی از میوهها برای تولید نهال باکیفیت نیاز به سرمادهی (چینه سرمایی) دارند.
**3. تمیز کردن و خشک کردن بذرها:**
* **تمیز کردن:** بعد از جمعآوری، بذرها را از هرگونه مواد زائد، خاک و بقایای گیاهی پاک کنید.
* **خشک کردن:** بذرها را در یک لایه نازک روی یک سطح صاف (مانند
در سایت کود بذر، فروشندگان، تولیدی ها و عمده فروشی های کود و بذر می توانند رزومه خود را ثبت کنند تا مشتریان بتوانند آسان تر به اطلاعات و محصولات آنها دسترسی داشته باشند. سایت کود بذر به نشانی https://www.KodBazr.ir یک سایت عالی جهت ثبت آگهی و تبلیغات کودر و بذر می باشد.
معرفی فروشنده های کود بذر به ترتیب ستاره در سایت کود بذر
اگر شما هم تمایل دارید محصولات مرتبط با کود و بذر خود را تبلیغ کنید برای شروع روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «کود بذر» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.
تلفن فروشنده های کود بذر به ترتیب ستاره در سایت کود بذر
سایر مطالب آموزشی سایت کود بذر :
- آیا بذرهای وارداتی بهتر از بومی هستند
- چه کودهایی برای باغچه خانگی پیشنهاد میشود
- آیا استفاده از کود شیمیایی در مزارع مضر است
- کود گوگرد چه نقشی در کشاورزی دارد
- کود سولفات آمونیوم برای چه گیاهانی مفید است
- آیا امکان رشد بذرها بدون نور وجود دارد
- چگونه بذر مناسب برای منطقه خود انتخاب کنیم
- بذر مناسب برای شرایط خشک و کمآب کدام است
- کود مناسب برای کاشت برنج چیست
- آیا بو و رنگ کود نشاندهنده کیفیت آن است
- چگونه از زیادهروی در کوددهی جلوگیری کنیم